Nieuws /

Al ruim 6.000 inschrijvingen

Een route voor ieder type wandelaar 

Over 3 maanden wordt het startschot gegeven voor de 16e Dam tot Dam Wandeltocht, die plaatsvindt op zaterdag 22 september. De teller staat op dit moment al boven de 6.000 wandelaars, dat zijn er meer dan vorig jaar. Een duidelijk teken dat de wandelaars nu al zin hebben in de gezelligste eendaagse wandeltocht van Nederland! In totaal worden er ook dit jaar weer 16.000 wandelaars verwacht. Inschrijven voor een van de vier afstanden is zowel voor individuele deelnemers als voor groepen mogelijk op www.damtotdamwandeltocht.nl

Veelzijdige routes
De Dam tot Dam Wandeltocht is een afwisselend wandelevenement van de Dam in Amsterdam naar Zaandam. Met vier afstanden is er voor iedereen een geschikte route. Er is zowel gedacht aan de recreatieve wandelaar als aan de wandelaar die een grotere uitdaging zoekt. De 20, 27 en 42 km starten voor het Paleis op de Dam. Vanaf hier wandelen de deelnemers via knusse straatjes en diverse grachten door de bruisende stad Amsterdam. De 42 km wandelt door onder andere Durgerdam en Ransdorp met prachtige uitzichten over het Markermeer. De 27 km heeft een oversteek van het IJ via de Amsterdamse- en Schellingwoudebrug en de 20 km doet onder andere de Jordaan aan en steekt met de pont over naar Amsterdam-Noord. De 10 km start in het Dam tot Dam Park in Zaandam en ontdekt de veelzijdigheid van deze omgeving. Wandelaars gaan door het Darwinpark, langs de Zaan met zijn havens en de cafés op de Dam. Tot nu toe schreven de meeste wandelaars zich in voor de 20 km afstand. Overal langs de route vindt er entertainment plaats en voor een welverdiende pauze zijn er uitgebreide verzorgingsposten met grote terrassen. De finish van alle afstanden is in het Dam tot Dam Park in Zaandam waar de deelnemers met live muziek worden ontvangen. 

Inschrijven
Wandelaars kunnen zich t/m 10 september inschrijven via www.damtotdamwandeltocht.nl. Op de dag zelf inschrijven is niet mogelijk. Deelnemers kunnen kiezen uit maar liefst vier afstanden en kunnen zich individueel of als groep inschrijven. Bij inschrijving kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doneren aan het goede doel: Pink Ribbon.

Mis niets en ontvang het laatste wandelnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief