Bewoners

Op deze pagina lees je alles over de activiteiten tijdens het Dam tot Dam Weekend. Een sportief weekend dat zonder de enthousiaste betrokkenheid van de bewoners langs het parcours nooit zou zijn uitgegroeid tot één van de grootste evenementen ter wereld! Het meest waarderen de deelnemers namelijk de ongeëvenaarde sfeer die de bewoners langs het parcours elk jaar met elkaar creëren. Dit jaar komen 88.000 sporters in actie bij de Dam tot Dam evenementen. Op zaterdag 22 september doen 16.000 wandelaars mee aan de Dam tot Dam Wandeltocht. Nadat alle wandelaars zijn gefinisht, volgt op zaterdagavond de Damloop by night 5 Engelse Mijl met 15.000 lopers. Een dag later komen 6.000 fietsers naar de Dam in Amsterdam voor hun start van de Dam tot Dam FietsClassic. De 5.000 kinderen die meedoen aan de Mini Dam tot Damlopen, zijn wellicht het meest trots op hun prestatie. Als klap op de vuurpijl doen 45.000 hardlopers mee aan de Dam tot Damloop 10 Engelse Mijl.

Aanmoedigen van de wandelaars

Moedig de wandelaars aan op het parcours, de start op de Dam in Amsterdam of de finish in het Dam tot Dam Park. Zowel de bewoners in Amsterdam-Noord als in Zaandam maken er jaarlijks een ware happening van. Straten worden versierd met slingers, spandoeken, ballonnen en vele bewoners maken spontaan muziek. Ook vinden live muziekoptredens plaats op zo’n 15 locaties van het evenement en treden straatartiesten op.

Het hoogtepunt wordt bereikt tijdens de finish! Wat is er leuker dan de wandelaars na het volbrengen van hun prestatie glorieus binnen te halen en te feliciteren in het Dam tot Dam Park.

Dam tot Dam Park

Het Dam tot Dam Park (Burgemeester in ’t Veldpark) is wederom de finish- en feestlocatie van de Dam tot Dam Wandeltocht. De 10 km gaat hier ‘s ochtends van start en alle afstanden (10, 20, 27, 42 km) finishen in het Park. De gehele dag bezoeken deelnemers en supporters het Dam tot Dam Park, om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten over de geleverde sportieve prestatie en te genieten van de festivalsfeer. Op het podium gaat het dak er met live muziek gegarandeerd af.

Het gehele weekend is het Dam tot Dam Park geopend. Voor een volledig overzicht klik je hier.

De opbouw van het Dam tot Dam Park start woensdag 12 september vanaf 8.00 uur en op maandag 24 september 17.00 uur wordt het park weer schoon opgeleverd.

Bereikbaarheid bewoners

Voor een veilig verloop van de Dam tot Dam Wandeltocht (22 september overdag) moeten diverse tijdelijke verkeersmaatregelen worden genomen. Via onderstaande links kun je zien welke straten gedurende het Dam tot Dam weekend worden afgesloten, waar een parkeerverbod met wegsleepregeling van kracht is en hoe lang de maatregelen duren.

Om het ongemak te minimaliseren adviseren wij het volgende:

  • Parkeer je auto in een zijstraat van het parcours; dit om de wandelaars een goede doorgang te bieden en de kans op beschadigingen te voorkomen;
  • Wanneer je jouw auto in een zijstraat parkeert, zul je jouw gebied tijdens de passage van de wandelaars, wanneer je dat wilt, ook gemakkelijker kunnen verlaten.

Route

Let op, op de route van de wandelaars kan het erg druk zijn. Wij vragen u rekening te houden met de wandelaars en samen op een goede manier deel te nemen aan het verkeer.
Bekijk hier de volledige parcourskaart.

Mis niets en ontvang het laatste wandelnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief