Goede doel

Le Champion stimuleert het wandelen voor het goede doel. Bij de Dam tot Dam Wandeltocht is het daarom voor iedere deelnemer mogelijk zich in te zetten voor het goede doel. Je loopt dan niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander! Dat kan op een drietal manieren.

Donatie bij online inschrijving

Pink Ribbon
Het officiële goede doel van de Dam tot Dam Wandeltocht is Pink Ribbon. Jaarlijks krijgen meer dan 17.000 mensen, waaronder gemiddeld 118 mannen, de diagnose borstkanker.

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. De behandeling van de ziekte heeft vaak ingrijpende en blijvende gevolgen zoals hart- en vaatziekten door bestraling en chemotherapie, het moeten accepteren van een lichaam zonder borst(en) en onvruchtbaarheid door de chemo- en/of hormoontherapie.

Pink Ribbon financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel: een beter en langer leven voor de (ex)borstkankerpatiënt. Er zijn al meer dan 200 onderzoeken gefinancierd.

Bij online inschrijving kunnen alle individuele deelnemers een vrijwillige bijdrage leveren aan Pink Ribbon om samen nog meer borstkankeronderzoek te kunnen financieren.

Wil je jouw deelname aan de wandeltocht laten sponsoren en zo geld ophalen voor Pink Ribbon? Maak dan nu je eigen actiepagina aanmaken waarmee je vrienden, familie en bekenden vraagt om jou te sponsoren.

Meer informatie over Pink Ribbon en over de verschillende onderzoeken en projecten die zij financieren vind je op www.pinkribbon.nl

Indira Balgobind, brandmanager Pink Ribbon en wandelliefhebber: “Het is super dat een groot evenement als de Dam tot Dam Wandeltocht zich wederom inzet om borstkanker onder de aandacht te brengen. Het is en blijft een vreselijke ziekte die jaarlijks in Nederland meer dan 17.000 mensen treft. Door alle deelnemers de optie te geven om een vrijwillige donatie te doen of om op ons actieplatform een sponsorpagina te maken wordt er bijgedragen aan belangrijk onderzoek op het gebied van borstkanker. Daar zijn we hartstikke dankbaar voor.”

Deelname in een goede doelen team

Als wandelaar kun je je wandeltocht meer impuls geven door hem gesponsord te lopen voor een goed doel. Je wandelt dan niet alleen voor jezelf, maar ook voor de vele goede projecten die mogelijk gemaakt worden door het sponsorgeld dat wordt opgebracht tijdens de Dam tot Dam Wandeltocht.

Wanneer je de Dam tot Dam Wandeltocht voor een goed doel wilt wandelen kun je zelf contact opnemen met een van de goede doelen die je hier kunt vinden. Je zal dan in principe gratis in hun team worden opgenomen, wanneer je een minimum bedrag aan sponsorgeld kan garanderen. De hoogte van dat bedrag wordt door elk goed doel zelf vastgesteld. Je kunt daarbij zelf een bedrag per kilometer doneren. Daarnaast vraag je vrienden, familie, collega’s en kennissen om dat ook te doen. Met elkaar moeten we op deze wijze tot een flinke opbrengst kunnen komen!

Kies een goed doel uit!
Goede doelen

  

Inschrijving goede doelen

Ieder Goede Doel dat aangemerkt is als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) kan inschrijven voor het Dam tot Dam Wandeltocht Goede Doelen Project.

Het goede doel schrijft zich in als groep. In dit geval worden alle wandelkaarten en een rekening voor deelname naar één contactpersoon verstuurd. De tarieven voor de groepsinschrijving zijn gelijk aan individuele deelname. Na de inschrijving is het mogelijk om een stuk tekst van max. 70 woorden en een logo naar ons toe te sturen. Hierdoor is het mogelijk om wandelaars te enthousiasmeren om voor jouw goede doel te wandelen.